Chorvatské medové koláčky s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chorvatské medové koláčky s pepřem
Chorvatské medové koláčky s pepřem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20216 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Hřebíček mletý |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Med včelí |
250 g | Mouka polohrubá |
60 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř bílý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 34,2mg |
Draslík | 143,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chorvatské medové koláčky s pepřem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se všemi ostatními přísadami kromě bílků a několika celých ořechů. Zbylé ořechy umeleme. Vypracujeme tužší těsto. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme menší kolečka nebo jiné tvary. Urovnáme je na plech vysypaný trochou polohrubé mouky a povrch koláčků potřeme rozšlehaným bílkem. Ozdobíme kouskem ořechu. |
3 | Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |