Černé rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černé rizoto
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20217 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 kávová lžička | Koření grilovací |
400 g | Kuřecí prsa |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
1 ks | Salát ledový |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
850 ml | Voda pitná |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 545,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rýže loupaná, Salát ledový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černé rizoto postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme stranou. |
2 | Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Smícháme je se solamylem a zprudka orestujeme na pánvi na oleji. Přilijeme lžíci vody a sójovou omáčku a provaříme. |
3 | V jiné nádobě mezitím podusíme se špetkou soli mraženou zeleninu doměkka. |
4 | K masu přimícháme vařenou rýži, podušenou zeleninu, promícháme a podáváme na listech ledového salátu. |