Lívance z celozrnné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z celozrnné mouky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20218 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
400 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 139,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z celozrnné mouky postup přípravy receptu:
1 | Obě mouky smícháme, vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí se špetkou cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. |
2 | Potom přilijeme zbylé vlažné mléko, těsto osolíme a necháme vykynout. |
3 | Z vykynutého těsta nasucho pečeme placky silné asi 1 cm. Upečené lívance potřeme rozehřátým máslem a posypeme oloupanou, nasekanou cibulí a nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Množství mléka upravíme podle potřeby.