Recept

Gratinovaná rajčata plněná špenátem a vejci

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20219

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
30 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
300 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 638kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
22% Sodík 443 mg
20% Bílkoviny 11 g

Gratinovaná rajčata plněná špenátem a vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý špenát blanšírujeme chvíli v osolené vodě, okořeníme muškátem a pepřem. Špenát scedíme, nakrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřátý olej. Přidáme žloutky a mícháme, dokud se nesrazí.

2

Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřek rajčat osolíme, opepříme a naplníme špenátovou směsí.

3

Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj nastrouhaný parmezán a hmotou ozdobíme naplněná rajčata.

4

Zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept