Jednoduchý recept

Závitky z telecího masa se zeleninou na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20221

Ingredience

40 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí plec
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
4% Sacharidy 16 g
27% Tuky 20 g
23% Sodík 452 mg
42% Bílkoviny 23 g

Závitky z telecího masa se zeleninou na víně postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poklademe kostičkami mrkve a celeru. Navrch nasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.

2

Závitky stočíme, převážeme nití, posypeme moukou a ze všech stran osmažíme na másle. Přidáme nakrájenou cibuli, ještě osmahneme, přisypeme zbytek mouky a znovu zasmahneme.

3

Závitky podlijeme vínem a rajčatovým protlakem rozmíchaným s několika lžícemi vody. Osolíme, přidáme bobkový list a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme zbytkem vína a ochutíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept