Závitky z telecího masa se zeleninou na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z telecího masa se zeleninou na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20221 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí plec |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 110,8mg |
Draslík | 659,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 460,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z telecího masa se zeleninou na víně postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poklademe kostičkami mrkve a celeru. Navrch nasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. |
2 | Závitky stočíme, převážeme nití, posypeme moukou a ze všech stran osmažíme na másle. Přidáme nakrájenou cibuli, ještě osmahneme, přisypeme zbytek mouky a znovu zasmahneme. |
3 | Závitky podlijeme vínem a rajčatovým protlakem rozmíchaným s několika lžícemi vody. Osolíme, přidáme bobkový list a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme zbytkem vína a ochutíme nasekanou petrželkou. |