Telecí závitky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Fazole červené sterilované |
10 g | Hrášek |
3 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
400 g | Telecí maso přední |
40 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 290,2mg |
Draslík | 430,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole červené sterilované, Hrášek, Paprika zelená, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí závitky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme náplň: Rohlíky nakrájené na kostičky promícháme s hráškem, zalijeme rozšlehanými vejci, opepříme, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Mícháme, až se vejce srazí. |
2 | Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe připravenou náplní, přidáme mrkev, hrášek, papriky nakrájené na proužky a fazolky. |
3 | Stočíme, převážeme nití a opečeme na tuku. Podusíme do měkka a závitky na talířích přelijeme vypečenou přírodní šťávou. Podáváme s vařenými brambory. |