Závitky z telecího masa s pikantní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z telecího masa s pikantní náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Klobása uzená |
2 hrst | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
400 g | Telecí maso přední |
40 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 307,2mg |
Draslík | 403,0mg |
Vláknina | 520,8mg |
Vitamín A | 604,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Telecí maso přední, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z telecího masa s pikantní náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme náplň: Žemle namočené v mléce vymačkáme a umeleme spolu s klobásou. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, strouhanku, kopr, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř. Vše důkladně promícháme i se žemlí a salámem, podle chuti osolíme a přidáme sníh z bílků. |
2 | Plátky telecího masa naklepeme, osolíme a na každý urovnáme část náplně. Svineme a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na tuku, podlijeme a za občasného podlévání vodou a přelévání vypečenou šťávou pečeme v troubě zvolna do měkka. |