Farfalle se slávkami a cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle se slávkami a cuketou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20233 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
1 ks | Kedlubna |
250 g | Mušle v nálevu |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Farfalle |
4 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 393,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kedlubna, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle v nálevu, Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle se slávkami a cuketou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. |
2 | V kastrole rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytou, na kolečka nakrájenou cuketu, oloupanou, na nudličky nakrájenou kedlubnu a okapané, vyloupané slávky. Podlijeme vývarem a dusíme tak dlouho, až se vývar téměř odpaří. |
3 | Potom vmícháme uvařené těstoviny a za stálého míchání dusíme do úplného odpaření vývaru. |
4 | Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a podáváme. |