Bramborový hrnec s uzeným masem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový hrnec s uzeným masem a špenátem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20236 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Uzené maso vařené |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový hrnec s uzeným masem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájené uzené maso a oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Přidáme oloupané, rozpůlené brambory, osolíme, opepříme, přilijeme vodu a dusíme do změknutí brambor. |
2 | Nakonec vmícháme omyté špenátové listy a pokrm dusíme ještě 5 minut. |
Poznámka
Použijeme menší brambory.