Bramborové špízy s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové špízy s anglickou slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20243 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Anglická slanina |
4 ks | Brambory vařené ve slupce |
Nutriční hodnoty jedné porce
32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
4% Sacharidy 15 g
75% Tuky 56 g
62% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 585,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené ve slupce mají zadané všechny známé hodnoty.
Bramborové špízy s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky, anglickou slaninu nakrájíme na stejně silné plátky. |
2 | Na špejle nebo na jehly střídavě napichujeme plátky brambor a anglické slaniny. |
3 | Špízy pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 30 minut. |