Farfalle s chřestem a rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s chřestem a rozmarýnem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20247 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Chřest zelený |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Farfalle |
3 ks | Tymián čerstvý |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 228,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s chřestem a rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. |
2 | Chřest očistíme, omyjeme a zbavíme dřevnatých částí. |
3 | Smetanu vlijeme do kastrolu, uvedeme do varu, přidáme chřest a povaříme doměkka a do odpaření většiny tekutiny. |
4 | Potom vmícháme uvařené těstoviny a snítky čerstvého rozmarýnu. Pokrm prohřejeme a podáváme. |