Jednoduchý recept

Penne ala Puttanesca

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 20249
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Ančovička - filety
3 stroužek Česnek
4 ks Feferony
50 g Kapary
2 polévková lžíce Olej olivový
180 g Olivy černé
1 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Rajčata Cherry
2 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Penne
150 ml Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 228kJ
22% Sacharidy 78 g
15% Tuky 11 g
44% Sodík 876 mg
41% Bílkoviny 23 g

Penne ala Puttanesca postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a část vody necháme stranou.

2

Na pánvi na olivovém oleji orestujeme oloupaný, nasekaný česnek a nasekané ančovičky. Přidáme černé olivy, kapary a očištěné, nakrájené feferonky. Vše ještě chvíli restujeme.

3

Potom přilijeme víno a přidáme omytá, rozpůlená cherry rajčata. Podusíme asi 5 minut.

4

Nakonec vmícháme uvařené těstoviny s trochou vody, ve které se vařily, vsypeme nasekanou petrželku a podusíme do odpaření tekutiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept