Koláčky Tatin s jablky a mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky Tatin s jablky a mangem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2025 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
160 g | Listové těsto |
2 ks | Mango |
70 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 353,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Mango mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky Tatin s jablky a mangem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a každé rozkrojíme na 8 dílků. |
2 | V pánvi zahřejeme při vysoké teplotě 90g cukru, citronovu šťávu a 40g másla. Vložíme jablka a asi 5minut vaříme při střední teplotě. Dáme pozor aby se jablka nerozvařila. |
3 | Manga oloupeme, rozkrojíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kousky. |
4 | Troubu předehřejeme na 180C. |
5 | Čtyři formičky o průměru 10cm vymažeme a vysypeme cukrem. Doprostřed dáme kousky manga a kolem nich rozložíme jablka. |
6 | Listové těsto rozválíme a vykrojíme čtyři kolečka o velikosti formičky. Naplněné formičky zakryjeme těstem a okraje zahneme směrem dovnitř. Koláčky pečeme 15minut, poté snížíme teplotu na 150C a ještě 20minut dopečeme. |
7 | Hotové koláčky necháme asi 10minut stát a poté vyklopíme na dezertní talířky. |
Poznámka
Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené