Kuřecí maso zapečené v bramborových lodičkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso zapečené v bramborových lodičkách
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20256 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
180 g | Fazole červené sterilované |
200 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
70 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 31,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazole červené sterilované, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso zapečené v bramborových lodičkách postup přípravy receptu:
1 | Velké, podlouhlé brambory uvaříme téměř doměkka, necháme vychladnout a vnitřky vydlabeme tak, aby brambory vypadaly jako loďky. |
2 | Omyté kuřecí maso a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji a necháme vychladnout. Přidáme nasekané olivy, fazole, nastrouhaný sýr a nasekanou petržel. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme. |
3 | Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme je do vymaštěné zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 1 hodinu. |