Farfalle se zeleným chřestem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle se zeleným chřestem a krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20257 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
150 g | Chřest zelený |
150 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
3 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 39,8mg |
Draslík | 333,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Solamyl, Těstoviny Farfalle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle se zeleným chřestem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. |
2 | Očištěný, omytý chřest zbavený dřevnatých konců uvaříme v osolené vodě doměkka. |
3 | Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme omyté krevety s nasekanými chilli papričkami a nakrájenou šalotkou. Podlijeme vývarem a dusíme asi 5 minut. |
4 | Potom do směsi za stálého míchání přilijeme solamyl rozmíchaný ve 100ml vody a nakonec vmícháme uvařené těstoviny. |
5 | Porce těstovin ozdobíme uvařeným chřestem a podáváme. |