Recept

Kuřecí rizoto s chřestem a olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20258
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 stroužek Česnek
150 g Chřest zelený
200 g Kuřecí prsa
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Olivy černé
330 g Rýže loupaná
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 ml Víno bílé
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 319kJ
25% Sacharidy 89 g
44% Tuky 33 g
57% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Kuřecí rizoto s chřestem a olivami postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi zpěníme máslo a olej, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso a oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku a vše orestujeme. Za stálého míchání vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme vývarem a vínem. Za stálého míchání vaříme 5 minut.

2

Potom přidáme oloupaný, nasekaný česnek, černé olivy, očištěné vrchní části chřestu a vše vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.

3

Nakonec do rizota vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti přisolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept