Knedlíčky z mletého masa v jablečné kari omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky z mletého masa v jablečné kari omáčce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20261 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
2 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kari koření |
Knedlíčky z mletého masa v jablečné kari omáčce | |
300 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 152,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kari koření, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíčky z mletého masa v jablečné kari omáčce postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme se žloutky, nasekanými bylinkami a solí. Dobře promícháme a podle potřeby přisypeme trochu hladké mouky. |
2 | Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama menší kendlíčky, vhazujeme je do vroucí vody v hrnci a vaříme asi 15 minut. |
3 | Uvařené knedlíčky rozdělíme na talíře a podáváme s jablečnou omáčkou. |
4 | Příprava omáčky: Oloupaná, omytá jablka nadrobno nakrájíme, vložíme do kastrolu a přisypeme kari koření. Dusíme téměř do úplného rozvaření. |