Kuřecí maso na kedlubnách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na kedlubnách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2027 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Brambory |
3 ks | Kedlubna |
400 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 balení | Sýr Almette |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kedlubna, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Pórek, Sýr Almette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na kedlubnách postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny, brambory a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. |
4 | V půl litru vody rozpustíme zeleninový bujon. |
5 | V pánvi rozpálíme olej a opražíme masové nudličky z obou stran.Maso vyndáme a přikryjeme, aby nevychladlo. |
6 | Do pánve přidáme olej a osmahneme zeleninu, kterou zalijeme bujonem. Dusíme doměkka, pak přidáme sýr a mícháme do rozpuštění. |
7 | Nakonec přidáme k zelenině maso, prohřejeme, osolíme a opepříme. |