Recept

Telecí játra dušená na cibulce s majoránkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20270

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Játra telecí
1 kávová lžička Majoránka
1 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej rostlinný
30 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 875kJ
5% Sacharidy 19 g
31% Tuky 23 g
14% Sodík 281 mg
70% Bílkoviny 39 g

Telecí játra dušená na cibulce s majoránkou postup přípravy receptu:

1

Játra omyjeme, očistíme, zalijeme studeným mlékem. Necháme asi 1 hodinu stát. Potom játra scedíme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

2

Na pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme játra, krátce je opečeme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

3

Zaprášíme moukou, opražíme, znovu podlijeme vodou a chvíli povaříme.

4

Nakonec pokrm osolíme a okořeníme rozemnutou majoránkou.

5

Vhodnou přílohou je rýže.

Poznámka

Do pokrmu můžeme přidat smetanu pro zjemnění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept