Recept

Pikantní nezahuštěná hořčičná omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20274
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Bobkový list
6 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
6% Sacharidy 21 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 203 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pikantní nezahuštěná hořčičná omáčka postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a 2 bobkové listy, přiklopíme pokličkou a dusíme 5 minut.

2

Přidáme hořčici, cukr, přilijeme pivo a vodu, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 5 minut.

3

Potom odstraníme bobkový list a omáčku rozmixujeme nebo rozšleháme.

4

Podáváme k vařenému hovězímu masu, ke kotletám nebo steakům.

Poznámka

Dijonskou hořčici můžeme nahradit středně ostrou hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept