Tresčí filé s česnekovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filé s česnekovým krémem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20275 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
česnekový krém | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Tresčí filé s česnekovým krémem | |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 152,6mg |
Draslík | 104,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Bobkový list, Cibule, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tvaroh jemný, Filé z aljašské tresky, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filé s česnekovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu 1/2l osolené vody, přidáme oloupanou cibuli, mrkev a omytý, na kolečka nakrájený citron. Okořeníme bobkovým listem a vložíme omyté porce filé. Zvolna vaříme asi 10 minut, maso vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Vývar vaříme ještě 15 minut, potom odstraníme bobkový list a vývar přecedíme. |
3 | Příprava krému: Žloutek rozkvedláme s hořčicí a citronovou šťávou, přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše smícháme s olivovým olejem a tvarohem. Osolíme a opepříme podle chuti. |
4 | Hotovým česnekovým krémem zalijeme porce filé a ihned podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |