Bramborový pudink s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový pudink s rozinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20276 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
1 špetka | Citronová kůra |
40 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr moučkový |
50 g | Hrozinky |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 142,4mg |
Draslík | 581,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový pudink s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Vařené vychladlé brambory jemně nastrouháme a smícháme se šlehanými žloutky s cukrem. Přisypeme citronovou kůru, omyté hrozinky, solamyl, mouku, sůl a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Směsí naplníme tukem vymazanou a strouhankou vysypanou dortovou formu a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Pudink vyklopíme a nakrájíme na řezy. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekanými ořechy a cukrem. |