Polévka Bonne Femme - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Bonne Femme
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20277 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
150 g | Zelenina kořenová |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 610,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový, Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Bonne Femme postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a bílou část nakrájíme na jemno. |
2 | V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme pórek, potom brambory a nakonec vložíme očištěnou, nakrájenou a předem povařenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. |
3 | Nakonec do hotové polévky vmícháme smetanu. |
4 | Podáváme s nudličkami žemle osmaženými na zbylém másle. |