Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 20277
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pórek
125 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový
150 g Zelenina kořenová
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 837kJ
11% Sacharidy 41 g
36% Tuky 27 g
64% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Polévka Bonne Femme postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a bílou část nakrájíme na jemno.

2

V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme pórek, potom brambory a nakonec vložíme očištěnou, nakrájenou a předem povařenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

3

Nakonec do hotové polévky vmícháme smetanu.

4

Podáváme s nudličkami žemle osmaženými na zbylém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept