Calzone s prosciuttem a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Calzone s prosciuttem a mozzarellou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20281 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
20 g | Artyčoky sterilované |
30 g | Mouka kukuřičná |
170 g | Mozzarella |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Prosciutto sušené |
1 špetka | Sůl |
700 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 542,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 32,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Mozzarella, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Calzone s prosciuttem a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Každý z dílů rozválíme na kolo o průměru 30 cm a přendáme na olivovým olejem potřený a kukuřičnou moukou posypaný plech. |
2 | Na polovinu kola dáme nakrájenou mozzarellu a prosciutto, navrch přiložíme srdíčko z artyčoku, osolíme a opepříme. Poté přehneme druhou, prázdnou polovinu těsta přes náplň. Okraje pevně stiskneme a zahneme nahoru. Hotovu kapsu potřeme olivovým olejem a necháme při 230 °C péct cca 20 minut. |