Pizza quattro stagioni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza quattro stagioni
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20283 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
30 g | Artyčoky sterilované |
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
30 g | Mouka kukuřičná |
60 g | Mozzarella |
12 ml | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
12 g | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Prosciutto sušené |
180 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
15 g | Sýr Parmezán |
700 g | Těsto na pizzu |
35 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 825,8mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 32,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Česnek, Mozzarella, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza quattro stagioni postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na plát o průměru 30 cm. Přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech. |
2 | Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 stroužků česneku, soli, pepře, bazalky, olivového oleje a passaty. |
3 | Dvě protilehlé čtvrtiny posypeme nakrájenou mozzarellou. Na jednu pak přidáme nadrobno nakrájený prosciutto, na druhou pokrájené rajče, které osolíme a posypeme sekanou bazalkou. Další část pokryjeme nakrájenými žampióny a oreganem. Poslední čtvrtinu ochutíme artyčoky a též oreganem. |
4 | Připravenou pizzu pečeme v troubě při 230 °C. Doba pečení je cca 14 minut. |