Litevská bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litevská bramborová polévka
Litevská bramborová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20287 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
400 g | Brambory |
50 g | Celer řapíkatý |
250 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Párky jemné |
1 ks | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 120,2mg |
Draslík | 516,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Celer řapíkatý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Párky jemné, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Litevská bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na kousky nakrájené brambory uvaříme doměkka, přilijeme horké mléko a brambory rozšťoucháme na kaši. |
2 | Do kaše přidáme omytý, nasekaný celer, šťovík, na kostičky nakrájenou slaninu, žloutek a na nudličky nakrájený párek. |
3 | Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu, ale nerozmícháme ji, aby zůstala na povrchu. |