Pizzette s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizzette s rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20290 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
20 g | Mouka kukuřičná |
36 ml | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
400 g | Rajčata |
350 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 150,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Olivy černé, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizzette s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu rozdělíme na 10 stejných dílů. Vyválíme na kolečka a přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech. |
2 | Olivy a rajčata nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s pokrájeným česnekem a bazalkou. |
3 | Směsí zdobíme těstová kolečka. Nakonec vše zakápneme olejem a dáme péct při teplotě 230 °C na cca 10 minut. |