Jednoduchý recept

Hříbkové rizoto s parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20296
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Cibule
20 g Houby sušené
12 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
24 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Petržel kudrnka
380 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 ml Voda pitná
1000 ml Vývar drůbeží
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 404kJ
24% Sacharidy 86 g
24% Tuky 18 g
53% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g
Hříbkové rizoto s parmezánem

Hříbkové rizoto s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Sušené houby spaříme v 500 ml vroucí vody, houby přecedíme, slitou vodu přelijeme do hrnce a necháme vařit na mírném plameni.

2

Pokrájenou cibuli a česnek necháme osmahnout na rozpáleném oleji s máslem. Přisypeme rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme pokrájené žampiony a muškátový oříšek, necháme mírně osmahnout, poté vmícháme hříbky a svařený vývar z hub. Za občasného míchání vaříme do vypaření vývaru.

3

K vařící se rýži začneme postupně přilévat po naběračkách kuřecí vývar, vždy necháme úplně vyvařit a teprve potom přidáme další naběračku. Opakujeme do úplného spotřebování vývaru.

4

Do uvařeného rizota vmícháme posekanou petrželku a strouhaný parmezán, osolíme a opepříme dle potřeby.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept