Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20299
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Citrony
24 ml Olej olivový
6 g Petržel - nať
800 g Rajčata
1000 g Škeble čerstvé
400 g Špagety, Makarony
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 854kJ
26% Sacharidy 94 g
11% Tuky 8 g
8% Sodík 160 mg
84% Bílkoviny 47 g

Špagety vongole postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném oleji osmahneme chilli a česnek, přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Necháme povařit 10 minut do vyvaření vína.

2

Škeble dobře očistíme a vhodíme k omáčce, pánev přikryjeme a necháme vařit 5 minut. Poté z pánve vyndáme škeble stranou, neotevřené vyhodíme. Omáčku na pánvi osolíme a opepříme a necháme vařit do zhoustnutí.

3

12 kusů škeblí necháme stranou, ze zbytku vyndáme maso a vmícháme ho do omáčky.

4

Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a těstoviny zamícháme do uvařené omáčky, poté vmícháme i 12 nachystaných škeblí.

5

Podáváme s dílky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept