Lilky plněné pečeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky plněné pečeným masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20304 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Lilek |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 120,8mg |
Draslík | 314,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky plněné pečeným masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky podélně rozkrojíme na poloviny, osolíme a krátce podusíme na oleji. Vyjmeme, po okapání vydlabeme dužinu a nasekáme ji nadrobno. |
2 | K dužině přidáme pečené maso a šunku nakrájené na hranolky, vejce, 1 lžíci strouhanky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme. |
3 | Směsí naplníme poloviny lilků, vložíme do kastrolu, posypeme zbylou strouhankou a poklademe vločkami másla. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |