Jednoduchý recept

Lilky plněné pečeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 20304
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Lilek
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
50 g Šunka dušená
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 593kJ
3% Sacharidy 12 g
46% Tuky 35 g
13% Sodík 264 mg
22% Bílkoviny 13 g

Lilky plněné pečeným masem postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky podélně rozkrojíme na poloviny, osolíme a krátce podusíme na oleji. Vyjmeme, po okapání vydlabeme dužinu a nasekáme ji nadrobno.

2

K dužině přidáme pečené maso a šunku nakrájené na hranolky, vejce, 1 lžíci strouhanky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.

3

Směsí naplníme poloviny lilků, vložíme do kastrolu, posypeme zbylou strouhankou a poklademe vločkami másla.

4

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept