Recept

Zapečené kedlubny se šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20305

Ingredience

250 ml Bešamel
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Kedlubna
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 116kJ
3% Sacharidy 12 g
26% Tuky 19 g
30% Sodík 602 mg
22% Bílkoviny 13 g

Zapečené kedlubny se šunkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné kedlubny nakrájíme na plátky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme je a po okapání nakrájíme na kostičky.

2

Zapékací misky vymažeme máslem, rozložíme do nich kostičky kedluben, posypeme nadrobno nakrájenou šunkou a přelijeme bešamelem smíchaným s nasekanou petrželkou, žloutkem, citronovou šťávou a polovinou nastrouhaného sýra. Povrch posypeme zbylým sýrem.

3

Pokrm zapečeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept