Zeleninový předkrm s vejci a strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový předkrm s vejci a strouhankou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20309 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Brokolice |
100 g | Chřest bílý |
100 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Pórek |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 350,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 502,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Fazolové lusky zelené, Květák, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový předkrm s vejci a strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou zeleninu vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme a po okapání upravíme na talířky. |
2 | Strouhanku osmažíme na pánvi na másle a spolu s natvrdo uvařenými, nastrouhanými vejci rozdělíme na zeleninu. |
3 | Nakonec pokrm pokapeme rozehřátým máslem a ihned podáváme. |