Šunka s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s broskvemi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20311 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
400 ml | Kompot broskvový |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 31,7mg |
Draslík | 92,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, zakapeme jej trochou šťávy z kompotu, přidáme 20 g másla a rozvaříme. V karamelu po obou stranách podusíme okapané poloviny broskví a vyjmeme. |
2 | Do karamelu přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem. |
3 | Šunku krátce po obou stranách opečeme na másle a upravíme na talířky. Pokryjeme broskvemi a přelijeme připravenou šťávou. |
4 | Ihned podáváme. |