Šunka s játrovou směsí a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s játrovou směsí a mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20313 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Játra drůbeží |
1 hrst | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 176,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s játrovou směsí a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěná a omytá játra nakrájená na hranolky, osmahneme je a vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osmažíme je, vše zakapeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Plátky šunky prohřejeme po obou stranách na másle, upravíme na talíře a poklademe připravenou játrovou směsí. Povrch posypeme plátky mandlí a pokrm ihned podáváme. |