Hovězí vývar se šunkou a žloutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar se šunkou a žloutky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20320 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Šunka dušená |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 298,9mg |
Draslík | 193,4mg |
Vláknina | 150,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar se šunkou a žloutky postup přípravy receptu:
1 | V hrnku rozšleháme smetanu se žloutky, vložíme do horké vodní lázně a za stálého šlehání zahříváme. Po troškách přiléváme horký vývar a šleháme dále do zhoustnutí - voda v lázni nesmí vřít, aby se žloutky nesrazily. |
2 | Na talíře rozdělíme na kostičky nakrájenou šunku a přelijeme ji horkou polévkou. Ozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme. |