Hovězí vývar s masem a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s masem a bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20321 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
100 g | Hovězí maso vařené |
1250 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 774,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s masem a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, očištěné houby nakrájíme na plátky a obojí zalijeme v hrnci částí vroucího vývaru. Osolíme a uvaříme doměkka. |
2 | Potom přilijeme zbylý vývar, přidáme na kostičky nakrájené vařené maso, mrkev a celer z vývaru a chvíli povaříme. |
3 | Polévku při podávání ozdobíme nakrájenou pažitkou. |
Hovězí vývar s masem a bramborami jsem uvařila především kvůli synovi. Hned na začátku jsem si nakrájela maso na menší kousky, aby se uvařily rychleji a povedlo se, stejně jako celá polévka, které náš syn snědl plný talíř. Hovězí vývar znám spíše s nudlemi, ale brambory a houby mě mile překvapily. Polévka byla hutnější a více zasytila.