Skotská polévka ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotská polévka ze skopového masa
Skotská polévka ze skopového masa
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20322 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hrášek |
1 ks | Kedlubna |
50 g | Krupky trhané |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 ks | Pórek |
400 g | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 699,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skotská polévka ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté skopové maso zalijeme v hrnci studenou vodou, přidáme pepř a vaříme do poloměkka. |
2 | Potom k masu vsypeme propláchnuté krupky, promícháme a vaříme dál. |
3 | Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, hrášek a vše uvaříme doměkka. |
4 | Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Vložíme zpět do polévky a přidáme nasekanou petrželku. Polévku dochutíme a podáváme horkou. |