Recept

Okurkový salát s houbami a feferonkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20324
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Feferony
150 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
700 g Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 ks Paprika sterilovaná
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 439kJ
5% Sacharidy 16 g
5% Tuky 4 g
65% Sodík 1 g
7% Bílkoviny 4 g

Okurkový salát s houbami a feferonkami postup přípravy receptu:

1

Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme v troše osolené vody doměkka.

2

Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na kostičky, osolíme a necháme 15 minut stát.

3

Na rozehřátém oleji osmahneme nasekané feferonky a zpěníme mletou papriku. Směs přecedíme na okurky, přidáme ocet, cukr, procezené, okapané houby, nakrájenou papriku a pažitku. Vše promícháme a salát necháme před podáváním 30 minut v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept