Zapečená fazolová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená fazolová kaše
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20333 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená fazolová kaše postup přípravy receptu:
1 | Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka. |
2 | Uvařené fazole prolisujeme s trochou vývaru, osolíme a rozmícháme na kaši. |
3 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku osmahneme na 50 g másla a polovinu směsi vmícháme do fazolové kaše. |
4 | Kaši vložíme do zapékací mísy vymazané zbylým máslem, pokryjeme zbylou smaženou cibulí a zapečeme v mírně vyhřáté troubě. |