Recept

Sýrový nákyp s rýží a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20336
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
200 g Šunka dušená
100 g Sýr Čedar
100 g Sýr Moravský bochník 45%
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
15% Sacharidy 53 g
32% Tuky 24 g
18% Sodík 363 mg
45% Bílkoviny 26 g

Sýrový nákyp s rýží a šunkou postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži několikrát spaříme, vsypeme do osolené vařící vody a za občasného zamíchání uvaříme doměkka.

2

Měkkou rýži scedíme a po okapání promícháme s nastrouhaným čedarem a kořením. Střídavě s plátky moravského bochníku a šunky urovnáme rýži do máslem vymaštěné nákypové formy. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.

3

Upečený nákyp necháme asi 10 minut prochladnout ve formě, nakrájíme na porce a podáváme s nahřátým kečupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept