Recept

Vejce v hořčicové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20337

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
500 ml Mléko polotučné
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
6% Sacharidy 20 g
36% Tuky 27 g
13% Sodík 259 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vejce v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:

1

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji postupně zředíme mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí a chvíli povaříme. Podle potřeby zředíme ještě trochou mléka a mírně osladíme.

2

Vejce uvaříme natvrdo, ještě horká oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

3

Vhodnou přílohou je čerstvý chléb a zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept