Recept

Mangold zapečený se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20339
Kategorie: Zelenina

Ingredience

800 g Mangold
80 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
5% Sacharidy 18 g
36% Tuky 27 g
32% Sodík 649 mg
30% Bílkoviny 17 g

Mangold zapečený se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý mangold uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Urovnáme je do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.

2

Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme na hustší omáčku. Podle potřeby můžeme zředit trochou vývaru z mangoldu. Do omáčky přidáme 1 žloutek rozmíchaný v 1 lžíci mléka, promícháme s větší polovinou nastrouhaného sýru a po roztavení nalijeme na mangold. Povrch posypeme zbylým sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

3

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept