Bramborové myši - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové myši
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2034 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 015kJ
11% Sacharidy 41 g
8% Tuky 6 g
21% Sodík 421 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Bramborové myši postup přípravy receptu:
1 | Omyté a oloupané brambory nakrájíme na menší kousky. |
2 | Poté je dáme na plech vymazaný sádlem. |
3 | Bramborové myši pečeme asi hodinu a obracíme je. |
4 | Utřeme česnek se solí, dáme ho se sádlem do nádoby s víkem, přidáme opečené brambory, uzavřeme a pořádně proklepeme. |
5 | Poté podáváme. |