Recept

Vařený chřest se šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20341
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

12 ks Chřest bílý
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 ks Okurky nakládané
1 ks Paprika sterilovaná
1 ks Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 565kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 10 g
117% Sodík 2 g
6% Bílkoviny 3 g

Vařený chřest se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý chřest svážeme do svazečku, vložíme do vroucí osolené a oslazené vody a chvíli povaříme. Potom přidáme 1 lžíci octa a chřest dovaříme doměkka.

2

Měkký chřest vyjmeme a necháme okapat a vychladnout na papírové utěrce.

3

Před podáváním upravíme chřest na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme uvařeným, nakrájeným vejcem a nadrobno nakrájenou okurkou. Přidáme proužky papriky a snítku petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept