Recept

Slepičí polévka se šunkou a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20345
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Libeček
1 ks Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý celý
0,5 ks Petržel kořen
0,5 ks Slepice
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
2 ks Vejce slepičí
1700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 165kJ
2% Sacharidy 9 g
144% Tuky 108 g
24% Sodík 471 mg
121% Bílkoviny 68 g

Slepičí polévka se šunkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici vložíme do studené vody, osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček a zvolna přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou doměkka.

2

Asi 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.

3

Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Vývar přecedíme, přidáme maso, na nudličky nakrájenou šunku a jen necháme přejít varem.

4

Na talíře vložíme vždy polovinu uvařeného vejce, zalijeme polévkou a posypeme nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept