Recept

Rybí polévka s rajčaty a rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 20347

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
300 g Kapr obecný
1 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
1 ks Petržel kořen
400 g Rajčata
50 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 036kJ
7% Sacharidy 24 g
127% Tuky 95 g
15% Sodík 310 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rybí polévka s rajčaty a rýží postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu a 1/2 cibule vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a povaříme 10 minut. Potom přidáme očištěné a omyté porce kapra a vaříme doměkka asi 15 minut.

2

Rybu vyjmeme, vývar přecedíme, maso obereme z kostí a spolu se zeleninou nakrájíme na kostičky.

3

Omytá rajčata a zbylou cibuli nakrájíme, zalijeme 100 ml vroucí vody, podusíme pod pokličkou 10 minut a prolisujeme.

4

Do vývaru zavaříme propláchnutou rýži a uvaříme ji doměkka. Přidáme prolisovaná rajčata, nakrájené maso a zeleninu a povaříme 2 minuty.

5

Polévku odstavíme z plotny a ochutíme paprikou zpěněnou na másle, podle chuti okyselíme citronovou šťávou a přisladíme. Při podávání posypeme nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept