Recept

Fazolová polévka s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20348

Ingredience

1 ks Cibule
120 g Fazole bílé
100 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 964kJ
7% Sacharidy 26 g
14% Tuky 11 g
11% Sodík 228 mg
16% Bílkoviny 9 g

Fazolová polévka s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Propláchnuté fazole namočíme do 1/2 l studené vody a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.

2

Kysané zelí překrájíme, zalijeme 400 ml vody a uvaříme doměkka.

3

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou, osmahneme a poprášíme paprikou. Po zpěnění zalijeme zbylou vodou, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.

4

Přidáme měkké fazole i s vodou, ve které se vařily, zelí i s vývarem, mléko, sůl, pepř a dolijeme trochu vody. Chvíli povaříme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept